top of page

ARTIST & ART EDUCATOR 

IRISH FROZEN

Een kunstenares die zich interesseert in wat zij ziet en denkt en dit vangt in een waarneembare vorm. Door het in een fysieke vorm te stoppen vertaalt het verhaal zich naar de toeschouwer. Zo ontdekt ze graag zichzelf en de wereld om haar heen door het maken van kunst. De kunstwerken vertellen nieuwe verhalen, stellen bepaalde problemen aan de kaak of laten nieuwe ontdekkingen zien. Dit altijd met een vleugje humor, tegenstrijdigheid en speelsheid. Geboren in Hoorn en momenteel ook daar werkzaam. 

Veel dingen grijpen Irish Frozen aan, zoals bepaalde problemen als milieuproblemen of bepaalde ziektes. Daarnaast kan het ook gaan over haar eigen onzekerheden of fascinaties voor bepaalde muziek genres als techno, of de liefde voor haar telefoon zijn dingen die als idee dienen voor haar werk.

Het werk van Irish Frozen onderzoekt haar gedachtes en de relatie tussen een waarneembare vorm. Wat zien we, horen we en wat vertelt dat en hoe kan je dit door het beeld verhelderen of anders vertellen. Het gevoel van verhalen willen vertellen is in bijna ieder werk terug te vinden. Sommige werken, zoals Dementie Memorie stellen een probleem aan de kaak, terwijl ander werk Oogje over de Digitalisering gaat. Er is een verscheidenheid aan verhalen en problemen die worden belicht in het werk van Irish Frozen. Heel persoonlijk, maar toch universeel. 

PHOTO-2020-10-21-12-13-50.jpg
DSC_0255.jpeg

Het werk is erg conceptueel, het vertelt bijna altijd een verhaal. Kunst is een uitingsvorm voor de rede van Irish Frozen. 

De werken zijn niet duidelijk allemaal van een bepaald medium of techniek. Irish Frozen kijkt per verhaal, per concept wat zij wilt zeggen en welk medium daarvoor het meest geschikt is. Vaak wordt de techniek en het medium ook nog door elkaar gegooid. Een foto waaroverheen geprojecteerd wordt of een sculptuur die gedragen wordt waar weer een fotoserie van wordt gemaakt. Het werk is dus zeer uiteenlopend van een schilderij tot een video en van een sculptuur tot een grafisch vormgegeven poster.

 

Irish Frozen hoopt dat mensen zich herkennen in haar werk. Dat de verhalen en de problemen integrerend zijn voor het publiek. Het mag een lach opwekken maar ook een scheef gezicht. Als het maar iets oproept. Irish Frozen hoopt dat men hierdoor zijn eigen blik op de wereld verbreed zoals zij probeert te doen doormiddel van haar kunst.

bottom of page